Skip to content

Namens ons team heet ik uw kind(eren) van harte welkom. Bij ons is altijd wel iets te beleven. Uw kind krijgt alle aandacht en begeleiding die het nodig heeft.
Ons team is enthousiast, betrokken en goed opgeleid. Bovendien hebben wij oog voor ieder kind en geven wij ieder kind persoonlijke aandacht. Daarmee leveren wij een bijdrage aan de ontwikkeling van het kind, ieder op zijn eigen tempo.
Wij werken nauw samen met het onderwijsgedeelte van ons IKC. Sinds 20 mei 2015 jl. vormen het KDV (Kinderdagverblijf), Peuterwerk en de BSO (Buitenschoolse opvang) van SKAR samen met school IKC de Regenboog. Wij vieren dan ook verschillende vieringen samen met school zoals de maandviering in de grote hal, Carnaval, Sinterklaas en Kerst. Leerlingen van groep 7-8 komen regelmatig voorlezen op het KDV en Peuterwerk.

Voordelen voor ouder en kind
Er zijn vier groepen op ons KDV en Peuterwerk (voorheen peuterspeelzaal): *Babygroep roze 0-1 jaar * Dreumesgroep geel 1-2,5 jaar* Peutergroep paars 2,5-4 jaar * Peuterwerkgroep (voorheen peuterspeelzaalgroep) rood 2-4 jaar. In horizontale groepen (met kinderen van dezelfde leeftijd) werken we veel aan de gerichte ontwikkelingsstimulering, individueel en in de groep. De activiteiten worden afgestemd op het ontwikkelingsniveau en tempo van ieder kind;
De KDV-groepen zijn 5 dagen per week open van 7.00-18.30 uur. De Peuterwerkgroep is van maandag t/m donderdag open van 8.30-11.30 uur. Tevens zijn wij VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie) locatie. Heeft uw kind behoefte aan extra taalstimulering, dan bieden wij extra taalactiviteiten aan voor uw kind;
Dagelijks wordt er gewerkt met Uk en Puk op alle groepen. Uk en Puk is een totaalprogramma gericht op brede ontwikkelingsstimulering van kinderen van 0 tot en met 4 jaar;
Regelmatig doen de peuters van het KDV mee met het programma van Peuterwerk dat gehuisvest is in school. Op ons Peuterwerk wordt peuteropvang aangeboden voor kinderen van 2-4 jaar. We hebben een grote, speelse en gezellige inrichting met heel veel licht! De buitenruimte is aangelegd eind 2016 en ingericht met verschillende speel- en ontdekplekjes waar peuters zich optimaal kunnen ontwikkelen. De Peutergroep is ingericht met verschillende hoeken zoals de huiskamerhoek, autohoek, lees- en snoezelhoek. Op ons KDV en Peuterwerk werken we met Uk & Puk, een taal- en ontwikkelingsstimuleringsprogramma. Uk & Puk werkt met verschillende thema’s zoals: Regen, Eet smakelijk en Oef wat is het warm. Er horen verschillende creatieve-, voorlees- en woordactiviteiten bij de verschillende thema’s. Zodra de peuters vier jaar zijn geworden, stromen ze makkelijk door van het KDV en Peuterwerk naar groep 1 van de basisschool. Regelmatig gaan wij met de peuters “een kijkje nemen’ in groep 1-2”. Dat vinden de peuters geweldig en het is tevens een fijne eerste kennismaking met groep 1-2. Peuterwerk en de jongste BSO groep is gehuisvest in school. De oudste BSO groep is gehuisvest op de 1e etage van het KDV zodat wij u een dag arrangement kunnen bieden van 7.00 tot 18.30 uur!
Een 41 (alleen opvang in de schoolweken) ,46 en 52 wekencontract is mogelijk;
Peutergym 1x per twee weken met alle peuters in de speelzaal van school
Benieuwd naar de sfeer op onze locatie of heeft u vragen? Kom gerust een keer bij ons kijken!

Openingstijden

 

KDV
Peuterwerk
Maandag
07.00 – 18.30 uur
08.30 – 11.30 uur
Dinsdag
07.00 – 18.30 uur
08.30 – 11.30 uur
Woensdag
07.00 – 18.30 uur
08.30 – 11.30 uur
Donderdag
07.00 – 18.30 uur
08.30 – 11.30 uur
Vrijdag
07.00 – 18.30 uur

Voor meer informatie of het inschrijven van uw kind(eren) kunt u onze afdeling Klantcontact bereiken door te mailen naar klantcontact@skar.nl of door te bellen naar 0900 – 23 57 527.

Met vriendelijke groet,

Tessa Murre

t.murre@skar.nl