IKC de Regenboog – Kinderopvang – SKAR

Peuterwerk, de dagopvang, buitenschoolse opvang en basisschool de Regenboog vormen samen IKC de Regenboog. Een plek waar we onze deskundigheid hebben gebundeld om met elkaar een uitdagende, inspirerende speel-leeromgeving te creëren voor kinderen van 0 tot 13 jaar waarbij we continu werken aan de ontwikkeling van ieder kind.

Het peuterwerk zit in het gebouw van de basisschool. In de dagopvanglocatie (dependance, Parksingel 7) zitten de andere 3 KDV-groepen op de begane grond.

Er zijn 3 horizontale groepen en 1 verticale groep:

Groep roze babygroep                  0 t/m 2 jaar

Groep paars peutergroep            2 t/m 4 jaar

Groep lichtgroen peuterwerk      2 t/m 4 jaar

In de horizontale groepen (met kinderen van dezelfde leeftijd) werken we veel aan de gerichte ontwikkelingsstimulering, individueel en in de groep. De activiteiten worden afgestemd op het ontwikkelingsniveau en tempo van ieder kind.

  • Groep geel verticale groep 0 t/m 4 jaar

Dit doen we ook op verticale groep, ieder op zijn eigen niveau, maar wel samen met verschillende leeftijdsgenoten. Ze leren in deze groep van elkaar, maar ze leren ook om te gaan met de verschillen tussen de leeftijden.

Dagelijks wordt er op alle groepen gewerkt met Uk en Puk. Uk en Puk is een totaalprogramma gericht op brede ontwikkelingsstimulering van kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Tevens zijn wij VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie) locatie. Heeft uw kind behoefte aan extra taalstimulering, dan bieden wij extra taalactiviteiten aan voor uw kind.

We hebben een speelse en gezellige inrichting met veel licht. De Peutergroep is ingericht met verschillende hoeken zoals de huiskamerhoek, bouwhoek en leeshoek. We zitten naast de instroomgroep van de basisschool, samen spelen wij buiten en sluiten wij ook aan bij gezamenlijke activiteiten. Regelmatig gaan wij met de peuters een kijkje nemen in groep 1-2. Zodra de peuters vier jaar zijn geworden, stromen ze makkelijk door van het KDV en peuterwerk naar groep 1 van de basisschool. Benieuwd naar de sfeer op onze locatie of heeft u vragen? Kom gerust een keer bij ons kijken!

Openingstijden:

KDV: dagelijks van                          07:00 – 18:30

Peuterwerk: dagelijks van              08:15 – 12:15 

Voor meer informatie of het inschrijven van uw kind(eren) kunt u onze afdeling Klantcontact bereiken door te mailen naar klantcontact@skar.nl of door te bellen naar 0900 – 23 57 527.

Met vriendelijke groet,

Tessa Murre

t.murre@skar.nl